Guidan Aankoopmakelaar
24 maart 2021

10 redenen waarom een aankoopmakelaar onmisbaar is

De woningmarkt raakt in steeds meer plaatsen in Nederland oververhit en het percentage woningen dat boven de vraagprijs wordt verkocht ligt momenteel zelfs rond de 80-90%. Heeft het nog wel zin om een aankoopmakelaar in de arm te nemen? Wij leggen graag uit waarom juist nu het inschakelen van een aankoopmakelaar onmisbaar is in het aankoopproces:

  1. Een NVM-aankoopmakelaar zorgt ervoor dat u dagelijks op de hoogte gehouden wordt van het laatst beschikbare aanbod. In veel gevallen is dit tegenwoordig al ruim voordat de woning op Funda verschijnt
  2. Een gespecialiseerde aankoopmakelaar houdt dagelijks de sociale media kanalen in de gaten en speurt de markt af op zoek naar het meest actuele en geschikte aanbod dat past bij uw woonwensen. 
  3. Wanneer u samen met meerdere partijen op hetzelfde moment belangstelling heeft in een woning, komt u met een eigen aankoopmakelaar zeer serieus over bij de verkopende partij. U heeft zich immers goed voorbereid.
  4. Bij iedere woning ontvangt u een onafhankelijk aankoopadvies. Zo weet u precies hoeveel u betaalt voor uw emotie. Het is niet verkeerd om iets meer te moeten betalen in de huidige markt, maar het is fijn om te weten wat een reële marktwaarde is.
  5. Een aankoopmakelaar kan u uitstekend inlichten over uw positie als koper is in het aankooptraject. Wanneer bent u in onderhandeling? Mag de verkoper met meerdere partijen tegelijkertijd onderhandelen? Wat zijn de regels rondom een inschrijving? Allemaal zaken waarbij een aankoopmakelaar u kan adviseren, zodat u altijd weet wat uw positie is in het aankoopproces.
  6. Een aankoopmakelaar behoedt u voor het weglaten van mogelijk cruciale ontbindende voorwaarden in het aankooptraject. Denk hierbij aan ontbindende voorwaarden voor financiering, een bouwkundige keuring of een schoongrond verklaring bij een bouwkavels. In het heetst van de strijd, kunnen voorwaarden weggelaten worden die achteraf vervelende gevolgen kunnen hebben.
  7. Een aankoopmakelaar kent de weg in de financiële wereld en zal u de weg wijzen naar een deskundige hypotheekadviseur. 
  8. Door het uitgebreide netwerk van uw aankoopmakelaar, weet hij vaak als eerste wat de meest recente ontwikkelingen zijn op de woningmarkt.
  9. Mocht er geen geschikt aanbod beschikbaar komen, dan kan een aankoopmakelaar voor u op zoek gaan naar aanbod dat nog niet te koop staat.
  10. Zodra u een geschikt object heeft gezien, kunt u snel en voortvarend handelen.

De tijd dat de aankoopmakelaar met gestrekt been voor de laagste prijs ging in de onderhandelingen liggen voor bepaalde typen woningen achter ons, aldus Guido Leerkes. De klant heeft een woonwens, maar heeft juist nu begeleiding nodig om in de huidige markt overeind te blijven en de juiste keuzes te maken.

Doordat Guidan aankoopmakelaar zich uitsluitend richt op kopersbegeleiding, staat het belang van de koper altijd op 1.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees alles over onze diensten op www.guidan.nl

Lees meer blogs

Huis kopen in de gemeente Voorst

Onlangs hebben wij een bericht geplaatst over het feit dat 10% overbieden nog steeds de norm is. Dit had...

lees verder

Mondeling akkoord bindend?

“Mag de verkoper zijn woning nog aan iemand anders verkopen nadat ik een akkoord met hem heb bereikt?” Deze...

lees verder

Bekijk hier onze 3 overzichtelijke pakketten

Starterspakket

€ 1.995

De oplossing voor starters op de woningmarkt. Scherpste prijs, korte lijnen, maximale ondersteuning, maximaal resultaat

Full-service-pakket

€ 2.795

Altijd een specialist bij de hand. Onafhankelijk, bouwkundig oordeel, scherpste prijs, flexibel en deskundig

Premium pakket

vanaf € 2.950

Onbeperkt bezichtigen, inclusief notariskosten, meer dan een aankoopmakelaar. Prijs op aanvraag, neem contact op.