Guidan Aankoopmakelaar
29 juni 2021

5 tips om zelf onderzoek te doen bij de aankoop van een woning

Stel u bent op zoek naar een koopwoning op de woningmarkt en u bent druk bezig met het bezichtigen van woningen. U houdt dagelijks Funda in de gaten wilt snel kunnen reageren op het moment dat de juiste woning voorbij komt. Voordat u de woning bezichtigd, wilt u zich graag zo goed mogelijk voorbereiden. Wist u dat u best veel informatie over uw woning gewoon gratis of tegen een beperkte onkostenvergoeding kunt inzien?

Guidan aankoopadvisering geeft u graag een aantal tips en adviezen:

 • Wist u dat iedere gemeente in Nederland op objectniveau een archiefdossier heeft? Dit dossier kunt u opvragen bij uw gemeente. Hierin kunt u de bouwtekeningen en vergunningsaanvragen van iedere woning inzien.
 • Van iedere woning in Nederland kunt u de WOZ-waarde opvragen. Ga hiervoor naar wozwaardeloket.nl en u kunt de meest recente WOZ- waarde kosteloos inzien.
 • Via de Basis Registraties Adressen en Gebouwen bagviewer.kadaster.nl kunt u gegevens omtrent het gebruik en het bouwjaar van de woning kosteloos inzien.
 • Tegen betaling kunt u bij het kadaster een kadastrale kaart, kadastraal uittreksel en een kopie van het eigendomsbewijs opvragen van iedere willekeurige woning in Nederland. Hiermee kunt u veel informatie van achtergrondinformatie over de woning achterhalen.
 • Via het kadaster kunt u de prijsontwikkelingen over de afgelopen periode inzien. Dit kunt u doen via https://www.kadaster.nl/woningwaarde-berekenen. Hiermee kunt u beoordelen wat uw woning op basis van index momenteel waard zou zijn.

Zomaar een aantal tips van ons die u kunt gebruiken tijdens uw zoektocht naar uw ideale woning. Waarom zou u zich dan laten begeleiden door Guidan aankoopadvisering hoor ik u denken? Nou dat is ook eenvoudig:

 • U heeft via Guidan aankoopmakelaar altijd toegang tot de NVM database met daarin een groot gedeelte van alle verkooptransacties op de woningmarkt
 • U bent altijd als één van de eerste op de hoogte van het meest recente aanbod. Dit doen wij middels ons unieke zoeksysteem van Copaan. In veel gevallen zelfs voordat de woningen op Funda verschijnen.
 • U krijgt een echt onafhankelijk aankoopadvies bij iedere woning
 • Wij beoordelen en adviseren u omtrent de bouwkundige staat van de woning
 • Wij zorgen wij dat u maximaal profiteert van onze onderhandelingservaring, zodat u de goed voorbereid het biedingstraject in gaat.
 • Tenslotte zorgen wij ervoor dat alle gemaakte afspraken correct worden vastgelegd in een koopovereenkomst zodat u met een gerust hart de koopovereenkomst kunt ondertekenen.

Wilt u meer weten? Kijk rustig rond op onze website www.guidan.nl

Lees meer blogs

Meer dan 10% overbieden is de norm

Iedereen weet onderhand wel hoe de woningmarkt momenteel in elkaar zit. Ben je op zoek naar een nieuwe woning?...

lees verder

Waarom huis taxeren?

Wanneer jij je ideale huis gevonden hebt en een handtekening hebt gezet onder de koopovereenkomst, dan spreek je hiermee...

lees verder

Bekijk hier onze 3 overzichtelijke pakketten

Starterspakket

€ 1.995

De oplossing voor starters op de woningmarkt. Scherpste prijs, korte lijnen, maximale ondersteuning, maximaal resultaat

Full-service-pakket

€ 2.795

Altijd een specialist bij de hand. Onafhankelijk, bouwkundig oordeel, scherpste prijs, flexibel en deskundig

Premium pakket

vanaf € 2.950

Onbeperkt bezichtigen, inclusief notariskosten, meer dan een aankoopmakelaar. Prijs op aanvraag, neem contact op.