Guidan Aankoopmakelaar
6 februari 2021

Kiezen tussen een huurwoning en koopwoning

Een klant van Guidan aan de telefoon, die momenteel in een huurwoning woont. Zij wonen hier al een langere periode en hebben de woning grotendeels opgeknapt om het naar hun zin te maken. Beide komen oorspronkelijk niet uit Nederland en vinden het moeilijk om hun weg te vinden op de woningmarkt. Ik heb ze uitgenodigd om eens vrijblijvend langs te komen om de mogelijkheden op de woningmarkt te bespreken. Voor hun huidige tussenwoning betalen zij een huurprijs van ruim € 720,– per maand. Zij hebben geen recht op huurtoeslag.

Tijdens ons gesprek bleek dat zij een bestaande woning kunnen kopen tot maximaal € 270.000,– k.k. Dit betekent in de plaats waar zij willen wonen dat ze een tussenwoning of kleine hoekwoning kunnen kopen. Ik vroeg hen waarom ze niet probeerden om hun bestaande huurwoning te kopen. Hierover hebben ze al wel eens informatie ingewonnen, maar raakte verstrikt in het doolhof van voorwaarden. Ik heb hen uitgelegd hoe de procedure in zijn werk gaat en dat dit traject voor hen zeker interessant kan zijn, omdat de bestaande markt op dit moment erg krap. Ondanks dat, vanwege de voorwaarden van woningbouwverenigingen, Guidan aankoopmakelaar in dit traject voorlopig niets voor hen kan betekenen, waren ze erg tevreden met het advies.

Ik heb hen aangeboden als service op afstand te adviseren in het aankooptraject van hun huurwoning. De geruststelling dat ze terug kunnen vallen op een deskundige die weet waarover hij praat geeft hen eindelijk de rust om het traject in gang te zetten. Dit is wat ons werk zo boeiend maakt. Ook voor gewoon een goed en vrijblijvend advies, kun je uitstekend bij ons terecht.

Lees meer blogs

Wat zijn de kosten koper?

Ben je op zoek naar een woning, dan zie je achter vrijwel elke vraagprijs ‘k.k.’ staan, oftewel ‘kosten koper’....

lees verder

Overdrachtsbelasting, hoe zit dat nou?

0%, 2% of 8%, hoeveel moet ik betalen? Of en hoeveel overdrachtsbelasting je moet betalen, is afhankelijk van meerdere...

lees verder