Guidan Aankoopmakelaar
6 februari 2021

Kiezen tussen een huurwoning en koopwoning

Een klant van Guidan aan de telefoon, die momenteel in een huurwoning woont. Zij wonen hier al een langere periode en hebben de woning grotendeels opgeknapt om het naar hun zin te maken. Beide komen oorspronkelijk niet uit Nederland en vinden het moeilijk om hun weg te vinden op de woningmarkt. Ik heb ze uitgenodigd om eens vrijblijvend langs te komen om de mogelijkheden op de woningmarkt te bespreken. Voor hun huidige tussenwoning betalen zij een huurprijs van ruim € 720,– per maand. Zij hebben geen recht op huurtoeslag.

Tijdens ons gesprek bleek dat zij een bestaande woning kunnen kopen tot maximaal € 270.000,– k.k. Dit betekent in de plaats waar zij willen wonen dat ze een tussenwoning of kleine hoekwoning kunnen kopen. Ik vroeg hen waarom ze niet probeerden om hun bestaande huurwoning te kopen. Hierover hebben ze al wel eens informatie ingewonnen, maar raakte verstrikt in het doolhof van voorwaarden. Ik heb hen uitgelegd hoe de procedure in zijn werk gaat en dat dit traject voor hen zeker interessant kan zijn, omdat de bestaande markt op dit moment erg krap. Ondanks dat, vanwege de voorwaarden van woningbouwverenigingen, Guidan aankoopmakelaar in dit traject voorlopig niets voor hen kan betekenen, waren ze erg tevreden met het advies.

Ik heb hen aangeboden als service op afstand te adviseren in het aankooptraject van hun huurwoning. De geruststelling dat ze terug kunnen vallen op een deskundige die weet waarover hij praat geeft hen eindelijk de rust om het traject in gang te zetten. Dit is wat ons werk zo boeiend maakt. Ook voor gewoon een goed en vrijblijvend advies, kun je uitstekend bij ons terecht.

Lees meer blogs

Verdubbeling inzet aankoopmakelaar door krappe woningmarkt

Het percentage woningverkopen met tussenkomst van een aankoopmakelaar is de afgelopen jaren landelijk flink gestegen.  Werd in 2012 bij...

lees verder

10% overbieden is nog steeds de norm

Begin december van het afgelopen jaar hebben wij een blog geschreven met betrekking tot de marktcijfers van 2021. Aangezien...

lees verder

Bekijk hier onze 3 overzichtelijke pakketten

Starterspakket

€ 1.995

De oplossing voor starters op de woningmarkt. Scherpste prijs, korte lijnen, maximale ondersteuning, maximaal resultaat

Full-service-pakket

€ 2.795

Altijd een specialist bij de hand. Onafhankelijk, bouwkundig oordeel, scherpste prijs, flexibel en deskundig

Premium pakket

vanaf € 2.950

Onbeperkt bezichtigen, inclusief notariskosten, meer dan een aankoopmakelaar. Prijs op aanvraag, neem contact op.