Guidan Aankoopmakelaar
4 februari 2021

Bezichtiging is meer dan ‘even kijken’

Wie een huis gaat kopen, wil natuurlijk geen ‘kat in de zak’ aantreffen. Een bezichtiging is veel meer dan ‘even kijken’ in een leuk huis. Zeker nu het in de huidige tijd bijna onmogelijk is om een tweede bezichtigingsafspraak te plannen bij een woning. Zowel de koper als de verkoper hebben plichten tegenover elkaar.

De verkoper is verplicht de koper te informeren over zaken die van belang kunnen zijn. Ernstige of onverwachte gebreken, zoals een lekkage, behoren daartoe. Dit geldt niet voor gebreken die zichtbaar zijn voor de koper. Van de koper wordt verwacht dat hij/zij de staat van de woning onderzoekt. Bijvoorbeeld als het gaat om kozijnen die zichtbaar verrot zijn, of scheuren in muren. De verkoper hoeft de koper daar niet uitdrukkelijk op te wijzen.

Gebreken die bij de bezichtiging ontdekt kunnen worden, kunnen later niet als verborgen gebrek worden benoemd en komen voor rekening van de koper. De onderzoeksplicht geldt ook voor juridische aspecten. Een goed voorbeeld daarvan zijn erfdienstbaarheden, een voorkeursrecht of een publiekrechtelijke beperking die op het woonhuis rust. Voor u geen dagelijkse kost, maar voor ons de normaalste zaak van de wereld.

Ontzorgen van u als klant!

Bij het kopen van een huis moet er veel gebeuren in korte tijd. Terwijl u zich bezighoudt met de inrichting en bijvoorbeeld verbouwingsopties, kan Guidan aankoopadvisering u ontzorgen. Hij kijkt naar onder andere het onderhoud, de aanwezigheid van eventuele gebreken en naar noodzakelijke reparaties. Daarnaast doen wij onderzoek doen naar bestemmingsplannen, milieuaspecten, relevante gegevens in het Kadaster, status en verplichtingen van de Vereniging van Eigenaren.

Wilt u vrijblijvend meer weten over de diensten van Guidan? Neem contact met ons op!

Lees meer blogs

Overname Van den Belt makelaars uit Twello

Overname Van den Belt Makelaars Van den Belt Makelaars gaat vanaf 1 januari 2023 over in nieuwe handen. Guido...

lees verder

De stijgende hypotheekrente

In onze blog over de kwartaalcijfers van Q2 2022 maakten we al kort de opmerking dat de momenteel stijgende...

lees verder

Bekijk hier onze 3 overzichtelijke pakketten

Starterspakket

€ 1.795

De oplossing voor starters op de woningmarkt. Scherpste prijs, korte lijnen, maximale ondersteuning, maximaal resultaat

Full-service-pakket

€ 2.395

Altijd een specialist bij de hand. Onafhankelijk, bouwkundig oordeel, scherpste prijs, flexibel en deskundig

Premium pakket

vanaf € 2.750

Onbeperkt bezichtigen, inclusief notariskosten, meer dan een aankoopmakelaar. Prijs op aanvraag, neem contact op.